Implantaten & prothesen

Indien een tand zo beschadigd is dat een gewone tandvulling niet meer mogelijk is, kan de tand hersteld worden op verschillende manieren.

Implantaten, vaste & losse prothese

Indien een tand zo beschadigd is dat een gewone tandvulling niet meer mogelijk is, kan de tand hersteld worden op verschillende manieren. Hieronder vindt u alvast een beetje uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Vast prothetisch werk

Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat over een afgeslepen tand past.

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van 1 of meerdere ontbrekende tanden. Een brug zit vast aan 2 of meerdere pijlers, dit zijn afgeslepen tanden aan weerszijde van de ontbrekende tanden.

Een implantaat kunt u best vergelijken met een kunstwortel en is een titanium schroefje dat in het bot wordt geschroefd.
Hierop wordt een kroon of brug vastgemaakt.

Implantaten & prothesen

Uitneembaar prothetisch werk

Een standaard prothese kan uit de mond genomen worden en bestaat uit een roze kunststof met daarin kunsttanden verankerd. In het geval dat alle tanden ontbreken kan er worden overgegaan op een volledige prothese. Deze kan al dan niet op implantaten worden verankert.

Een frameprothese is een gedeeltelijke prothese van metaal gemaakt en op dit metaal is tandvleeskleurig kunsthars aangebracht. Deze prothese rust vooral op de nog aanwezige tanden door middel van metalen klemmen, ankers en steunen.

Implantaten & prothesen